Sari la conținut

Montaj cabina de dus

Montaj cabina de dus realizata de un instalator sanitar profesionist

Montarea cabinei de dus reprezinta o etapa importanta in procesul de amenajare a baii. O astfel de cabina este o solutie practica si estetica pentru a economisi spatiu. In acest articol, vom discuta despre beneficiile cabinei de dus si montarea acesteia, asa cum recomanda un instalator sanitar cu experienta.

In momentul in care te decizi sa achizitionezi o cabina de dus, este important sa tii cont de dimensiunile baii tale mai ales daca incaperea nu este mai mare de 4 metri patrati si de preferintele personale. Exista o varietate de modele disponibile, printre care si cabinele de dus patrate, cabine de dus dreptunghiulare sau rotunde, care pot fi fabricate din sticla securizata, acril sau alte materiale.

montaj cabina de dus

Montajul cabinei de dus

Montajul cabinei de dus este o operatiune complexa si delicata, care necesita atentie si pricepere din partea specialistilor instalatori sanitari. Costi Instal este o firma de instalatii sanitare cu experienta in montarea cabinelor de dus, care ofera sfaturi utile si informatii despre acest serviciu.

Pregatirea spatiului - sfaturi de la instalator sanitar montaj cabina de dus

Inainte de a monta cabina de dus, trebuie sa pregatiti spatiul in care urmeaza sa o amplasati. In primul rand, trebuie sa masurati dimensiunile spatiului si sa va asigurati ca cabina de dus se va incadra corespunzator. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca aveti toate uneltele necesare si ca aveti acces la alimentarea cu apa si energie electrica.

Montarea Caditei

In general, prima etapa in montarea cabinei de dus este montarea caditei. Aceasta trebuie sa fie stabila si nivelata pentru a asigura o functionare corespunzatoare a cabinei de dus. Daca cadita nu este stabila, cabina de dus poate fi predispusa la scurgeri sau poate fi periculoasa pentru utilizatorii sai.

Instalarea peretilor cabinei de dus, a usii si a elementelor de finisaj

Dupa ce cadita este instalata, trebuie sa instalati peretii cabinei de dus. Acestia trebuie sa fie etansi si sa asigure o buna izolare termica. Peretii pot fi realizati din diverse materiale, precum sticla securizata, acril sau PVC.

Urmatorul pas este instalarea usii cabinei de dus. Aceasta trebuie sa se inchida etans si sa fie usor de manevrat. De asemenea, trebuie sa alegeti elementele de finisaj, cum ar fi manerele, suporturile pentru prosoape sau sticlele pentru sapun.

Conectarea la alimentarea cu apa si energie electrica

In cele din urma, trebuie sa conectati cabina de dus la alimentarea cu apa si energie electrica daca este necesar. Este important sa respectati normele de siguranta in timpul acestei operatiuni si sa va asigurati ca instalatia este etansa si functioneaza corespunzator.

Din pacate am vazut de multe ori cazuri in care proprietarul incercase sa-si monteze singur cabina de dus sau mesterii cu care lucrase nu facusera o treaba buna, asa ca apa se revarsa in afara cabinei de dus. Cu siguranta nu doriti sa va treziti cu o astfel de bataie de cap, sa stati cu bureti si prosoape sa adunati apa de pe langa cabina de dus. De aceea, alegeti sa lucrati cu un instalator sanitar cabina de dus bun si cu experienta in montarea cabinelor.

Montaj cabina dus patrata

Cabina de dus patrata este una dintre cele mai populare optiuni datorita designului modern si spatiului redus pe care il ocupa. Montajul unei cabine de dus patrate este relativ simplu si poate fi realizat intr-un timp scurt daca este efectuat de un instalator sanitar care a mai facut acest lucru. Este important sa fie alese dimensiunile potrivite in functie de spatiul disponibil si sa se acorde o atentie deosebita impermeabilizarii pentru a evita patrunderea apei in podea si perete.

Montare cabina dus sticla

Cabina de dus din sticla ofera un aspect elegant si modern, fiind preferata de multi proprietari. Montarea acesteia necesita o atentie deosebita, deoarece sticla este un material fragil si trebuie tratata cu grija. Este important sa existe o fundatie solida si sa se foloseasca elemente de fixare de calitate pentru a preveni orice probleme ulterioare.

montaj cabina de dus patrata

Montaj cabina dus cu hidromasaj

Cabina de dus cu hidromasaj este o optiune luxoasa care aduce beneficii pentru sanatate si relaxare. Montajul acesteia este mai complex, deoarece implica conectarea la instalatia de apa si la curentul electric. Este important sa se verifice compatibilitatea sistemului de hidromasaj cu instalatia curenta si sa se acorde o atentie deosebita sigurantei si etansarii.

Preturi montaj sanitare de baie si cabina de dus

Pretul montajului unei cabine de dus variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi dimensiunile cabinei, tipul de sticla, sistemul de hidromasaj si gradul de dificultate al montajului. In general, costurile incep de la cateva sute de lei si pot ajunge pana la cateva mii de lei. Este important sa solicitati un deviz detaliat inainte de a face alegerea finala si sa lucrati cu un instalator sanitar profesionist si  de incredere.

Costi Instal - instalator sanitar autorizat pentru montaj cabina de dus

Pentru a asigura o instalare corecta si sigura alegeti sa lucrati cu noi. Costi Instal ofera servicii de instalator sanitar cu peste 25 de ani experienta in montarea cabinelor de dus.  In acest fel, se va evita aparitia problemelor si a defectelor in functionarea cabinei de dus, asigurand astfel o experienta placuta si confortabila pentru utilizatorii sai.