Sari la conținut

Apartamente vechi si noi in Bucuresti din punct de vedere al instalatiilor sanitare

Atunci cand vine vorba despre instalatiile sanitare si vechimea apartamentelor din Bucuresti, multi s-ar astepta ca provocarile de mentenanta si repartii sa existe in special in cazul locuintelor vechi. In realitate, problemele cu instalatiile sanitare pot sa apara atat in cazul apartamentelor vechi, cat si in cazul apartamentelor foarte noi, cum sunt cele din cartierele rezidentiale.

Totusi care sunt problemele de instalatii sanitare specifice pentru apartamentele noi, respectiv cele vechi din Bucuresti?

Instalatiile sanitare la apartamentele vechi

Daca o sa te plimbi prin Bucuresti, o sa identifici foarte usor apartamentele foarte vechi, care folosesc in continuare instalatii sanitare de ani de zile. Un exemplu sunt apartamentele din zona Sincai pana la Piata Romana, dar sunt multe de asemenea si prin sectorul 2, in zona 1 Mai si asa mai departe.

Tevi din PVC si tevi din fier

Poate ca cel mai important lucru de stiut este ca spre deosebire de instalatiile sanitare de la apartamentele noi, cele de la apartamentele vechi sunt facute pe teava de PVC si fier.

  • Din cauza uzurii si a timpului, teava din PVC din sistemul de instalatii devine foarte casanta. E suficient sa pui pana pe ea ca sa-ti dai seama ca este imbatranita si nu mai poate da randamentul unei tevi noi.
  • In ceea ce priveste teava de fier, aceasta rugineste foarte tare. Cand suntem chemati la astfel de lucrari pentru ca oamenii au nevoie de reparatii instalatii sanitare vechi, abia reusim sa schimbam un robinet.

Sifoanele de pardoseala din bai care sunt din plumb

Aceasta este o alta problema cu care se confrunta des bucurestenii care locuiesc intr-un apartament vechi. Aceste sifoane din plumb trebuie inlocuite in totalitate pentru ca au o vechime de 40 – 50 de ani.

Schimbarea presupune o gaura in planseu, scoaterea sifonului de pardoseala si apoi schimbarea intregului sistem de canalizare, de la sifonul de pardoseala, scurgere cada, scurgere chiuveta pana la coloana centrala.

Calorifere din fonta

Majoritatea apartamentelor vechi din Bucuresti au calorifere din fonta, iar asta este o alta problema neplacuta foarte des intalnita in randul celor care cauta instalator sanitar pentru reparatii.

Cu certitudine caloriferele din fonta sunt umplute cu namol cel putin 60% si nu se pot spala sau reconditiona astfel incat sa ofere randament in urmatoarele ierni.

In plus, la aceste calorifere nu se poate monta aeresitor sau nu se poate schimba robinetul de tur, de alimentare. Asa ca in astfel de cazuri este recomandata inlocuirea lor imediata.

Instalatiile sanitare la apartamentele noi

In teorie, daca apartamentele sunt noi, nu ar trebui sa existe probleme cu instalatiile lor sanitare. Dar, ca instalatori sanitari cu experienta va putem spune ca acest lucru este departe de adevar.

Problema cu apartamentele noi, din complexele rezidentiale este ca sunt facute rapid, de multe ori cu materiale de proasta calitate.

Bucurestenii care locuiesc in apartamentele noi abia finalizate se confrunta deseori cu probleme pe partea de canalizare. Asa se face ca de multe ori am fost solicitati pentru servicii instalator Bucuresti sa schimbam robinetii de trecere si anumite portiuni de teava, pentru ca nu au fost bine montate de la inceput.

Avem des situatii cand partea de canalizare nu este asezata in mod corespunzator, adica nu are panta, inclinatie de scurgere la cada, dus sau lavoar si suntem chemati la interventie.  

instalatii sanitare in toate sectoarele - despre instalatii sanitare

Instalator sanitar pentru Bucuresti - Costi Instal

Indiferent daca locuiti intr-un apartament nou sau unul vechi si aveti probleme cu instalatiile sanitare, puteti conta pe experienta noastra ca instalatori pentru reparatii instalatii sanitare, schimbare robineti, teava, rezolvare scurgere in contrapanta, reparatii pe o teava fisurata, inlocuirea unui vas wc, etanseizarea unei cabine de dus, repararea scurgerii de la cabina de dus si altele.

Sunati-ne acum!